Мања слова Већа слова РССсзп
сзп
сзп
сзп

Питајте Владу

Општи подаци

Адреса: Сава Илића 5 Игало
Број Телефона: +382 31 658 111
Област дјеловања: Медицинска рехабилитација
Број запослених: 668

Опште информације

Институт „Др. Симо Милошевић“ Игало је црногорски највећи и најважнији центар за вишенамјенско спа лијечење. Иницијатор је модерне физикалне и превентивне медицине, рехабилитације, таласотерапије и медицинског wеллнесс-а и постаје један од великих међународних центара за рехабилитацију дјеце, одраслих и старих особа. 

Здравствени и спа центар у Игалу је основан 1949.године због медицинских каракреристика локалних природних ресурса. Данас, Институт је дијагностичко-терапеутски центар који нуди различите рехабилитацијске и здравствене терапије под контролом специјалиста И експертних медицинских тимова.

Комплекс је позициониран на тржишту тако да нуди здравствене услуге паралелно са смјештајем,велнесом, спортским и рекреацијским услугама.

Факултет физиотерапије при Институту је отворен 1976.године те је претворен у Факултет примијењене физиотерапије у 2004.години. Институт је наставна база Медицинског факултета Универзитета Црне Горе.

У Институту, посебан акценат се ставља на унапређивање здравља у оквиру кога се спроводе програми превентивне медицине (за гојазност, хипертензију, дијабетес, остеопорозу) увођењем здравих стилова живота. Стога је у оквиру Института отворен Центар за хипертензију, превенцију инфракта и шлога - ХИСПА центар, као дио ХИСПА МНЕ и ХИСПА међународног удружења. Основна идеја ових центара је високоспецијализована здравствена услуга очувања и унапређења здравља.

Отварањем Ценра за научно-истраживачку дјелатност, лиценцираног од стране Миностарства здравља, у Институту, стекли су се услови да се настоји научно доказати емпиријски потврђена дјелотворност природних фактора у лијечењу и превенцији многих стања и обољења, што је постојећи тренд у Европи (постављањем ЕБ за терапијску примјену природних љековитих фактора).