Мања слова Већа слова РСС
сзп
сзп
сзп
сзп

Питајте Владу

>

Предсједник Кривокапић: Рад Савјета за приватизацију и капиталне пројекте биће јаван и транспарентан

Предсједник Кривокапић: Рад Савјета за приватизацију и капиталне пројекте биће јаван и транспарентан
Датум објаве: 30.12.2020 20:29 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Савјет за приватизацију и капиталне пројекте одржао је данас прву сједницу у новом саставу којом је предсједавао предсједник проф. др Здравко Кривокапић.

Савјет се упознао са процесом приватизације друштва Солана Бајо Секулић у Улцињу и Извјештајем о раду Савјета за приватизацију за 2020. годину.

На предлог предсједника Кривокапића, а сагласно основном принципу рада Владе, Савјет је једногласно одлучио да будући рад овог тијела буде у потпуности јаван и транспарентан.

Разматрајући процес приватизације Солане, Савјет је заузео став да је прије доношења било какве одлуке по овом питању потребно покренути поступак утврђивања стварне тржишне вриједности у моменту приватизације, како овог тако и свих осталих приватизованих друштава, како би се утврдило да ли је плаћена стварна тржишна вриједност.

У том контексту, закључено је да се формира посебна Комисија за процијену тржишне вриједности приватизованих предузећа, чији ће први задатак бити да у року од од 60 дана утврди стварну вриједност Солане у моменту приватизације.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ